GALERIE

De Kantlijn
in samenwerking met de ambachtelijke handboekbinderij

Chartae Laudes

Er zijn een aantal verschillende series schoolplaten uitgebracht voor het biologie onderwijs.

 De bekendste zijn de platen uitgebracht door "Wolters" en getekend door "Koekkoek". De platen van Koekkoek zijn eerst uitgebracht als serie "In ons land"met als thema de diersoorten (Roofdieren in den winter, Knaagdieren Herkauwers enz) Gelijktijdig was er toen ook een serie "Buiten ons land" waarbij het thema meer toegespitst was op het biotoop (Bewoners van de Karpaten, In de rimboe, Op Borneo, enz.). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin jaren 30 [1931] is de serie in ons land aangepast is er ook bij de Nederlandse biologieplaten gekozen voor het biotoop (Het Naardermeer, In sloot en plas enz) Van deze serie bieden wij op onze site een aantal platen op rol/linnen aan. Van bovengenoemde series hebben wij ook een groot aantal platen op karton. Doordat deze platen vaker beschadigd zijn en ook vaker verkleurd zijn door zonlicht vinden wij ze niet geschikt om via internet aan te bieden. U kunt altijd een email sturen indien u een bepaalde plaat zoekt. Wij kunnen op korte termijn een foto mailen als wij de plaat hebben. Onze voorkeur blijft dan dat U de plaat zelf komt bekijken. Bij de Koekkoek platen werd door Wolters een handleiding voor de leraar geleverd (Ook een aantal op voorraad) U kunt bij het verkoop gedeelte onder natuur en onder aanbiedingen een aantal Koekkoek schoolplaten vinden met prijzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder "Natuur divers"  kunt U andere platen zien met betrekking tot het biologie onderwijs. Vooral veel Duitse platen uit het begin van 1900 (Litho's) die in Nederland vooral door "Malmberg" verkocht werden. Vaak van verbluffende kwaliteit en meestal toegespitst op 1 diersoort.  Ook van deze series worden via de verkooppagina's van onze site een aantal platen aangeboden.

Zie hiervoor de sectie natuur divers


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 counters provided by Andale.